skip to Main Content

Het bedrijf:

Euromon Heatexchangers is sinds 1990 gespecialiseerd in ontwerpen en fabrikage van roestvrijstalen buizenwarmtewisselaars. Het eigen ontwerp is eenvoudig, voorzien van een expansiebalg, betrouwbaar, zonder pakkingen en geschikt voor de industrie.

Warmtewisselaars:

Warmtewisselaars zijn bedoeld om gescheiden processtromen in tegenstroom onderling warmte te laten uitwisselen.

Een buizenwarmtewisselaar in de volksmond ook wel Shell & Tube of pijpenwisselaar genoemd, word zeer veel gebruikt in de industrie, o.a. voor de verwarming van procesvloeistof of bijvoorbeeld als koeler van een pekelbad.

Een groot voordeel van een buizenwisselaar ten opzichte van een platenwisselaar is de veel grotere inwendige doorgang diameter, waardoor deze veel minder snel verstopt raakt.

Buizenwisselaars zijn ook beter geschikt voor stoomdruk en hoge temperaturen.

De Euromon Warmtewisselaar:

De Euromon warmtewisselaar heeft rechte, gespiraliseerde buizen. Hierdoor wordt een hoge turbulentie bereikt, waardoor de warmteoverdracht efficiƫnt plaatsvindt. Het geheel is gemaakt van roestvast staal 316L (1.4404) en is onderhoudsvrij. De buitenmantel is voorzien van een compensator: Deze flexibele balg vangt de axiale uitzetting op. De aansluitingen zijn standaard voorzien van DIN 2576 Flenzen.

een nieuwe toepassing vor onze warmtewisselaars is gebruik als Indamper, lees meer…

Back To Top